طلاق عاطفی

طلاق عاطفی یا همان طلاق خاموش نوعی از جدایی می باشد که در آن زن و شوهر اگر چه با هم زیر یک سقف ساکن هستند، ولی هیچ مهر و محبتی بین آن‌ها حاکم نیست.

ادفارم رندم داخل پست

بعضی وقت ها زن و شوهر به دلیل هر موضوع کوچکی با یکدیگر دعوا می‌ کنند و برخی نیز روزها و ماه‌ها با هم حرف نمی ‌زنند؛ اختلافات این زن و شوهر به جایی خواهد رسید که دیگر هیچ توجهی به یکدیگر نمی کنند و بود و نبود همسرشان برای آنها مهم نیست؛ در اینجا طلاق عاطفی صورت گرفته است.

طلاق عاطفی یا طلاق خاموش یک نوع از جدایی می باشد که در آن زن و شوهر اگر چه با هم در زیر یک سقف زندگی هستند، ولی هیچ محبت  و عاطفه‌ای میان آن ‌ها وجود ندارد، در این نوع زندگی تنها چیزی که زوجین را به یکدیگر وصل خواهد  کرد، همان قراردادی می باشد که در اول زندگی آن را قبول کرده اند؛ قراردادی که اصولا هر دو طرف در زمان امضای بند بند موارد آن، مهر و محبتی را در دل حس کرده‌اند، اما بعد از سپری شدن سال ‌ها، حالا این رابطه سرد و خاموش شده است، مثل رابطه روحی، جسمی، عاطفی

وجود این مشکل در یک رابطه موجب بی‌مهری و کاهش انرژی مثبت در خانواده خواهد شد، زوج‌ها با دنیای هم بیگانه شده ‌اند و تنها برای اجبار یک هم‌ خانه هستند. این افراد با فاصله‌ای که از لحاظ جسمی و عاطفی با هم دارند خط قرمزهایی را برای یکدیگر مشخص نموده اند و هر یک در خلوت خود دیگری را مقصر می دانند.

درک غلط از رفتار و گفتار هم، نداشتن شناخت مورد نیاز از روحیات شخص مقابل و عاقبت بی ‌علاقگی و سردی نسبت به شریک زندگی شان همه و همه ‌دست به دست یکدیگر خواهند داد تا یک طلاق عاطفی ایجاد شود.

علائم طلاق عاطفی

علائم طلاق عاطفی

طلاق عاطفی، پیش مقدمه‌ای جهت کمرنگ شدن صمیمیت میان زوجین و عمیق شدن تنش‌های میان آنان می باشد؛ همچنین از اصلی ترین دلایل طلاق و جدایی در میان زوجین می‌باشد. جدایی قادر خواهد بود در ابتدا برای اشخاص نامشخص باشد و قادر نباشند تشخیص دهند که در کدام بخش رابطه مشکل ایجاد شده است. در ادامه  نشانه‌هایی از طلاق عاطفی را بیان نموده ایم:

  1. کم شدن یا نبود روابط عاطفی میان زوجین
  2. عدم شکایت یا انتقاد از مشکلات زناشویی و بی تفاوت شدن نسبت به هم
  3. سپری نکردن وقت برای همسر و افزایش خوش گذرانی‌های بیرون از خانه و فردی
  4. نداشتن سکس و معاشقه
  5. تمرکز عاطفی بر فرزند و دوست داشتن فرزند بیشتر از شریک متقابل
  6. اهمیت ندادن به طرز فکر هم
  7. بی اعتماد بودن نسبت به یکدیگر
  8. کم شدن وابستگی‌ زوجین به همدیگر
  9. بروز راز‌ها و موضوعات مربوط به رابطه زناشویی به خارج از خانه
  10. به رخ کشیده شدن اشتباهات، مسائل ریز و درشت و انتقاد از هم
  11. پرداختن به مسائل قبلب به جای فکر کردن به مسائلی که در جلوی رو قرار دارد
  12. کم شدن شور و هیجان در زندگی و تلاش نکردن برای خوشحال بودن با شریک زندگی
  13. قبول نکردن مشکل یا ماندن در وضعیت سکوت که باعث تشکیل ائتلافی علیه همسر خواهد شد

تاثیر مشکل روانی بر طلاق عاطفی

مشکلات اخلاقی و روانی هر یک از زوجین قادر خواهد بود یک زندگی را نابود کند، در ادامه به علل روانی خیلی مهم و موثر بر طلاق عاطفی اشاره می نماییم.

عدم احترام و درک متقابل: یکی از عوامل خیلی اساسی جهت هم زیستی مسالمت آمیز  در زندگی، حفظ احترام یکدیگر می باشد. با توجه به تفاوت های میان زن و مرد شناخت خصوصیات و روحیات و خواسته های شریک زندگی و عمل طبق آن ها از موارد حفظ احترام متقابل می باشد. راز صمیمیت بین زن و مرد این می باشد که ویژگی های همدیگر را شناخته و تفاوت های خود را درک نمایند. موقعی که احترام متقابل کاهش یابد زمینه نارضایتی در میان آن ها ایجاد می گردد و میان آن ها فاصله خواهد انداخت.

عدم صداقت و اعتماد: موقعی روابط صمیمانه ایجاد خواهد شد که صداقت و اعتماد در رابطه وجود داشته باشد. زمانی که یکی از زوجین صداقت نداشته باشد یا پنهان کاری نماید زوجین به هم اعتماد نخواهند کرد و این عدم اعتماد موجب سرد شدن روابط آنها خواهد شد.

مشاجره و دعوا: خانه مکانی جهت آرامش و خوشبختی می باشد ولی برخی اوقات در این مکان خبری از امنیت و خوشبختی نمی باشد، خانواده نماد آرامش و فضای امن می باشد. هر چیزی که آرامش روحی و روانی اشخاص یک خانه را تهدید نماید یک زندگی مشترک را تهدید خواهد کرد، مشاجره یکی از عواملی است که این آرامش را خیلی کاهش خواهد داد و امنیت خانه را نابود می کند. درگیری و تعارض تاثیر خیلی کمی بر کیفیت زندگی یک زوج خواهد داشت.

تاثیر مشکلات عاطفی و جنسی بر طلاق عاطفی

مشکلات عاطفی و جنسی بیشتر زوجین شامل این موارد که از جمله عوامل موثر بر طلاق عاطفی هستند:

عدم ابراز علاقه درست: دوام ازدواج به عشق و احساسات مثبت زوج ها نیاز دارد، ابراز علاقه و محبت به همسر یکی از مسائل مهمی می باشد که قادر خواهد بود تاثیر فراوانی در موفقیت زندگی مشترک داشته باشد. ابرازعلاقه باید به دختران و پسران یاد داده شود ولی از آن غفلت شده است. هم چنین فرق ابراز علاقه در زنان و مردان نیز خیلی مهم است. جهت ابراز علاقه درست باید به این نکات توجه کنید:

زوج ها باید ادبیات هم را یاد بگیرند و طبق این ادبیات و علائق علاقه خود را نشان دهند.

در جامعه مردها معمولا موقع رابطه جنسی فقط احساسات خود را نشان می دهند اما باید یاد بدانند که در طی روز و زمان هایی به جز موقع رابطه به همسر خود ابراز احساسات نمایند، این موضوع بر کیفیت زندگی اثرگذار خواهد بود.

بیان نکردن واضح خواسته ها: زوجین باید توقعات خود را به شکل منطقی و با احترام به همسر خود بگویند، همسران قادر نخواهند بود آنچه در ذهن و قلب ما وجود دارد را حس کنند بلکه باید به شکل واضح و شفاف خواسته و توقعشان بیان شود. همسران (معمولا زنان) به علت خجالتی بودن بیش از اندازه در مقابل همسر ازهیچ چیز شکایت نمی کنند حتی برخی اوقات نظرات خود شان را پنهان می کنند به شرایط موجود رضایت می دهند.  برخی اوقات نیز انتظار دارند شوهرشان همه آنچه را می خواهد از ذهن و قلب او بخواند و برای او فراهم نماید،  یا در صورت ناراحتی،  شوهر ناراحتی را از رفتارش متوجه شود و از او دلجویی نماید ؛ در صورتی که مردان قدرت چنین کارهایی را نخواهند داشت پس آگاه نبودن همسر از خواسته های زن احساس بدی را در زن به وجود خواهد آورد. این احساسات بد یکجا خود را نشان می دهند و باعث طلاق عاطفی زن و شوهر می گردد.

مشکل در روابط جنسی: تمایل جنسی از ابعاد خیلی با اهمیت وجود انسان می باشد و روابط زناشویی به عنوان قسمتی از یک رابطه جسمی و عاطفی نقش خیلی مهمی در محکم کردن این پیوندهای خانوادگی بازی می کند. عواملی مثل فناوری ها و رسانه های جدید، سرد مزاجی، تنوع طلبی و… باعث به وجود آمدن نارضایتی از روابط زناشویی می گردد.  به دنبال محو این عنصر خیلی مهم زندگی مشترک به مرور روابط بین زوجین به سردی کشانده خواهد شد، حتی در صورت بر طرف شدن مشکل، این جدایی عاطفی باعث جدایی رسمی خواهد شد. گفته می شود که نارضایتی جنسی یکی از عوامل خیلی اساسی در جدایی عاطفی زوجین می باشد.

پیشگیری و رفع طلاق عاطفی:

طلاق عاطفی

همراهی و هماهنگی در انتخاب همسر

از دلایل مهم طلاق عاطفی، ناهماهنگی همسران در زندگی می باشد. این گزینه ی خیلی با اهمیت و تاثیرگذار در درجه ی اول به انتخاب همسری مناسب بستگی دارد. افرادی که  دارای اصالت خانوادگی هستند، در ناملایمات زندگی خستع نمی شوند و دچار نا بسامانی نخواهند شد. به این دلیل که حقیقت افراد در زمان های حساس و بحرانی به معنای واقعی مشخص می شود.

همراهی در مسائل جنسی

دو عامل اساسی در ناهماهنگی جنسی میان زوجین، سرد مزاجی و زود انزالی می باشد.همسران قادر خواهند بود با پیشگیری و درمان این دو علت و برطرف نمودن آن ها، به همراه آگاهی از موضوعات جنسی و استفاده از نکات مربوط به ان باعث گرم شدن رابطه شان شوند.

آموزش مهارت رفتاری

بعد از انتخاب مناسب و به وجود آوردن هماهنگی جنسی، اصلی ترین روش پیشگیری و درمان طلاق عاطفی، آگاه بودن به مهارت های همسرداری می باشد. مشکلات زیادی میان همسران وجود دارد که با آگاهی از روش های ویژه و کاربردی قادر خواهید بود این مشکلات را کاهش دهید.

از جمله  این راهکارهای عملی می شود به: کنترل نمودن خشم، همانند پنداری، ممانعت از مجادله و بحث های بیهوده و….. اشاره نمود.

شناخت خصوصیات همسران

آگاهی از روحیه و ویژگی های همسران، اصلی ترین مرحله ی زندگی مشترک می باشد. در صورتی که زنان، مردان خود را و مردان، زنان خود را به خوبی نشناسند و صفات یکدیگر را نشناسند، در خیلی از رفتارها، دچار سوتفاهم می شوند و که باعث مشکلات روحی، افسردگی و طلاق عاطفی است خواهند شد.